Kaikki kiikareista ja kaukoputkista

Kaikki kiikareista ja kaukoputkista

Kiikarit ja kaukoputket sopivat kumpikin sekä maapallon ihmeiden seuraamiseen ja avaruuden tähystelemiseen. Niitä löytää moneen erilaiseen käyttötapaan. Jos tarkoitus on tiirailla lintuja metsässä, kannattaa sinne ottaa mukaan kiikarit. Välillä ehkä vaikeakulkuisessakin maastossa siihen tarkoitukseen parhaimmat ovat pienet ja kevyet kiikarit. Kaukoputket ovat harvoin sellaisia, mutta niillekin on omat parhaimmat käyttökohteensa. Niillä näkee pitemmälle kuin kiikareilla, joten jos niitä lintuja haluaa vaikka bongailla aukeilla paikoilla, onnistuu se kaukoputkella paremmin kuin kiikareilla. Vaikka avaruuden kohteet ovat aina todella kaukana, kannattaa niitä siellä näkyviä kohteita katsella välillä myös kiikareilla. Niilläkin voi nähdä vaikka kuussa olevia kraattereita. Ehkäpä siellä metsässä kulkiessa ehtii tulla pimeää, ja tähtitaivas tulee näkyville. Silloin on hyvä hetki kääntää kiikarien suunta reilusti ylemmäs.

Monenlaisia kiikarien ja kaukoputkien käyttökohteita

Lue sivustolta myös siitä, millaisiin tarkoituksiin kiikareita ja kaukoputkia voi käyttää. Tulet yllättymään kuinka monessa eri tilanteessa niitä voikaan käyttää. Kiikarit kannattaa pitää aina mukana, sillä koskaan ei voi tietää milloin niille hyvä kohde osuu eteen. Kaukoputken käyttöä pitää jo suunnitella jonkin verran. Sekin on mukavaa hommaa etsiä vaikka netistä hyviä ideoita siitä, mitä kaikkea näillä kauas näkevillä laitteilla voi tehdä. Eteen voi tulla täysin uusia käyttötarjouksia.

Kaikki kiikarit ja kaukoputket eivät sovellu samoihin tarkoituksiin. Siksi on hyvä ensin selvittää itselle, että miksi onkaan hankkimassa tätä mielessä olevaa kätevää laitetta. Jos sitä aikoo kanniskella paljon, on sen hyvä olla kevyt. Mutta jos sillä haluaa nähdä mahdollisimman kauas, kannattaa harkita kunnollista kaukoputkea. Kaukoputkien kohdalla pitää miettiä myös, että millainen jalusta sopii parhaiten omaan tarkoitukseen.

Kiikarihuollot ja hyvät tarjoukset

Saat tietoa näiltä sivuilta myös kiikarien huolloista ja erilaisista kiikaritarjouksista. Jos kiikarit hajoavat, ei heti kannata mennä ostamaan uusia. Vaihtoehtona on viedä ne paikkaan, jossa ne osataan korjata. Ei kannata unohtaa myöskään niiden huoltoa, jolloin ne pysyvät monien vuosien ajan hyvässä kunnossa. Mutta kun on aika ostaa uudet, kannattaa ensin etsiä hyviä tarjouksia. Sen jälkeen voi olla aika varma, että voi hankkia ne sieltä halvimmasta paikasta.