Kiikareita eri tarkoituksiin

Kiikareita eri tarkoituksiin

Kun on hankkimassa kiikariin, ei kannata ostaa ihan mitä tahansa. Toki jos tarkoitus ei ole käyttää niitä juuri mihinkään tositarkoituksella, voi hankkia halvimmat versiot. Jos ei ole koskaan omistanut kiikareita, ei tiedäkään kuinka koukuttava väline on kyseessä. Halvat kiikarit voivat riittää ominaisuuksiltaan vähäksi aikaa, mutta pian saattaa olla taas edessä uusien hankinta. Halvoilla kiikareilla voi vaikka selvitellä omia mielenkiinnon kohteita, ja sen jälkeen tietääkin, millaiset kiikarit kannattaisi hankkia seuraavaksi. Tässä artikkelissa on kuitenkin jo etukäteen tietoja erilaisista kiikareista. Niitä löytyy moneen eri tarkoitukseen ja monessa eri hintaluokassa.

Selvitys siitä mihin kiikareita voi tarvita

Ensimmäinen tehtävä on miettiä, miksi kiikarit pitäisi hankkia. Se voi hoitua jo itsestäänkin, kun kaipaa jossakin tilanteessa sitä, että näkisi pitemmälle, ja tilanne voi olla toistuva, joten kiikareilla olisi silloin todellakin paljon käyttöä. Niitä voi tarvita esimerkiksi:

• lintubongaukseen

• veneretkelle

• metsään

• avaruuden tarkkailuun

• sisätiloissa tapahtuvaan tarkkailuun

Osassa näistä voi käyttää toki samoja kiikareita. Ehkäpä on kova tarkkailemaan kaukana tapahtuvia asioita monessa eri tilanteessa. Silloin voi joutua hankkimaan enemmän kuin yhdet kiikarit. Yleensä on hyvä, että kiikarit ovat kevyet ja pienet. Silloin niitä on helppoa kuljettaa mukana ja ne mahtuvat vaikkapa mukaan käsilaukkuun. Jos kohde, jota niillä tarkkaillaan, liikkuu, sopivat siihen parhaiten laajakulmaiset kiikarit. Ja jos kohteet ovat aika lähellä, sopivat siihen vain muutamakertaisen suurennoksen kiikarit.

Lapsille voi hankkia omat kiikarit

Lapsetkin ovat innokkaita kiikarien käyttäjiä. Jos omat kiikarit ovat kalliit, ei niitä kannata antaa ainakaan kovin pienien lapsien käyttöön. Varsinkin suuret ja painavat kiikarit saattavat tippua heiltä käsistä, ja mennä rikki. Ja pitäähän lapsilla olla omat kiikarit käytössä, jotta he voivat käyttää niitä samaan aikaan kuin aikuiset. Mutta tärkein syy siihen, että lapset tarvitsevat omat kiikarit, liittyy kiikareiden ominaisuuksiin. Lapsille on nimittäin olemassa kiikareita, jotka eivät ole täysikokoisia. Lasten silmät ovat lähempänä toisiaan kuin aikuisilla. Siksi lapsille on hyvä hankkia kiikarit, joissa silmien väli on pieni. Niiden on hyvä olla myös tarpeeksi kevyet.